Награди от 4. Национален конкурс за STEM науки

Поредно признание за НПМГ!

 

В 4-тия Национален конкурс за STEM науки в България госпожа Галя Петрова, учител по биология и здравно образование, е удостоена  с награди в категориите : учител „STEM AMBASSADOR“ и „SUPER STEM EUROPE Наука“.

Удостоена е и с грамота за трето място за дигитален образователен ресурс в  Педагогическия конкурс „Новатори в образованието – 2020“, организиран от Департамента за продължаващо образование и квалификация на педагогически специалисти към Великотърновския Университет „Св. св. Кирил и Методий“.

Поздравления за госпожа Петрова и с пожелания за още успехи!

Златен медал от Международната Жаутиковска олимпиада

В периода от 07.01.2021 г. до 11.01.2021 г. онлайн се проведе Международната Жаутиковска олимпиада.  В борбата с особено тежките задачи, които очакваха учениците, Явор Йорданов от ХІ з клас на НПМГ завоюва златен медал и най – добрия резултат по физика за България. Той се нареди на 25 място сред явилите се 290 участници.

Учител на Явор в НПМГ е госпожа Жана Кюркчиева.

Ръководител на отбора по физика е господин Христо Пеев – учител по физика в НПМГ.

Поздравления за Явор, за госпожа Кюркчиева и за господин Пеев! И пожелания за още успехи!

 

5. Олимпиада на мегаполисите

На 22.12.2020 г. завърши 5. Олимпиада на мегаполисите – отборно състезание по математика, информатика, физика и химия. Олимпиадата се проведе онлайн. Участваха 31 отбора от целия свят. Град София се представи с пълен отбор от 8 участника формиран от СМГ, НПМГ и ПЧМГ.

На първо място се класираха отборите на Москва, Ханой, Букурещ, Хонконг. Отборът на град София запази традицията и се класира на второ място заедно с отборите на Сингапур, Загреб, Белград, Истанбул, Ереван, Лима и Джакарта.

В индивидуалното класиране всички 8 участници спечелиха 8 медала.

Учениците от НПМГ  Явор Йорданов (физика) и Боян Андрейчин (химия) завоюваха бронзови медали.

Ръководители и учители на учениците са госпожа Жана Кюркчиева и господин Наско Стаменов.