Първо място в международния тенис турнир Three Nations Tennis Cup на Максим Петков

Споделяме с Вас радостта на Максим Петков от 6а клас, който спечели  първо място в международния тенис турнир Three Nations Tennis Cup, проведен в  Гърция миналата седмица със 127 участници от Турция, Гърция и България.

Браво, Макси!

Максим Петков от 6а клас

Отличия от Софийския математически турнир

На 03.12.2022г в ИМИ при БАН  се състоя награждаването на най-добре представилите се участници в Софийския математически турнир, проведен на 5 ноември. Петокласниците на НПМГ спечелиха 1 сребърен , 4 бронзови медала и 3 грамоти за отлично представяне, а шестокласниците – 2 сребърни, 1 бронзов медала и 9 грамоти за отлично представяне. Носителите на медалите са : Бояна Дрянкова (сребърен), Ника Атанасова (бронзов), Радина Станева (бронзов), Тодор Пешев (бронзов), Христо Ботев (бронзов), Калоян Каракачанов (сребърен), Теодор Желев ( сребърен), Велина Тодорова (бронзов).

Поздравления за отличията!

VI клас
V клас

Международна награда на Херцога на Единбург

Международна награда на Херцога на Единбург

На 28.11.2022 година се проведе Церемония по награждаване на участниците в Бронзовото ниво на Международната награда на Херцога на Единбург. Учениците от НПМГ, Константин Димитров, Мария Костова, Михаела Василева и Татяна Петкова от 10.ж клас, са измежду отличените. Те бяха наградени от специалния гост на церемонията – г-жа Лин Чарлз, заместник-посланик на Обединеното кралство в България. Лидерът им в Наградата е д-р Галя Петрова, преподавател по биология и здравно образование. Част от техните ментори са преподаватели в НПМГ, сред които г-н Илиян Шехада (БЕЛ), д-р Цветанка Стефанова (ФВС), г-жа Ася Георгиева (ИИ), г-жа Мария Вълкова (География), както и г-жа Ангелинка Ангелова (библиотекар).

Инспектиране на НПМГ “Академик Любомир Чакалов“

През октомври и ноември 2022 г. се проведе инспектиране на НПМГ “Академик Любомир Чакалов“ .

Резултатите с доклада на инспектиращия екип се получиха през тази седмица.

С удовлетворение съобщаваме резултатите:

В област „Образователен процес“ резултатът е: Много добър (87,5%)

В област „Управление“ резултатът е: Много добър (97,22%)

В област „Институционална среда“ резултатът е: Много добър (91,67%)

Благодарим на всички родители и ученици, които попълниха анкетите, участваха в срещи с инспектиращия екип и за пореден път потвърдиха отличната екипна работа на всички страни в образователния процес.

Адмирации към учителите на НПМГ за интересните уроци, с които представиха училището, съчетаващи традиционните за нас: високо ниво на преподаване и новаторски методи.

Коментарът на инспектиращите беше, че отдавна не са били в толкова позитивна среда.

Екипът ще продължава да работи за повишаване и поддържане нивото на качеството на предоставяното образование и в съответствие с направените препоръки.

От Ръководството

Посещение на ученици от училище в град Еласона, Гърция. 

През изминалата седмица в НПМГ беше организирана предварителна среща за кандидатстване по проект от програма Еразъм+ с ученици и учители от град Еласона, Гърция. 

В разговора всяка група разказа за планината в близост до родните ни градове: ние представихме Витоша, а те – Олимп. Свързахме ги с митология, легенди и манастири от историята и географията на региона. 

Гръцките ученици говориха за числото Пи и за Златното сечение в природата, а ние – за историческото развитие на София.   Детелинка Манова и Александра Кавръкова от 11.з клас, под ръководството на господин Стоян Терзиев, представиха темата: Vitosha Mountain and the City of Sofia. 

Гостите бяха предизвикани в приятелски мач на игрището и хора  в танцовата зала на училището.