Медали от „Математика без граници“ – зимен кръг

На проведения зимен кръг на международното математическо състезание „Математика без граници“ нашите ученици отново ни зарадваха с много медали : петокласниците – 1 златен, 13 сребърни и 12 бронзови; шестокласниците – 3 златни, 6 сребърни и 7 бронзови; осмокласниците – 2 сребърни, 1 бронзов; деветокласниците – 2 сребърни, 3 бронзови; десетокласниците – 1 бронзов и единадесетокласниците – 1 бронзов.

  Поздравления за всички медалисти и най-вече за тримата ученици, които спечелиха златни медали:  Александър Праматаров – 5 клас, Велина Тодорова и Теа Тодорова – 6 клас!  

Час по медийна грамотност

На 17.03.2023г. ученици от 10 е клас се срещнаха с Дара Сапунджиева – представител на School media – ученическата платформа за журналистика  на Асоциация на европейските журналисти .

Дара сподели опит и провокира учениците за размисъл по темата за влиянието на дезинформацията върху  нас. Чрез работа по групи и дискусии по казуса: „Европейският съюз разрешава яденето на буболечки“ , учениците влязоха в ролята както на „реални журналисти“, така и на „журналисти, представящи т. нар фалшиви новини“. 

Ден на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов“

УВАЖАЕМИ УЧЕНИЦИ И РОДИТЕЛИ ,

На 03.04.2023 г. ще се проведе ден на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов“ .

Събитието има за цел да представи държавния план-прием в V и VІІІ клас през предстоящата 2023/2024 учебна година. Гостите на НПМГ ще имат възможност да разгледат специализираните кабинети по информатика и информационни технологии, физика, химия и биология.

Програма на мероприятието:

За бъдещите петокласници

От 12.00 часа в танцовата зала на НПМГ – среща с Ръководството и преподаватели по математика и човек и природа за запознаване с приема, организацията и обучението в прогимназиален етап.

За бъдещите осмокласници

14:30 – 15:30 часа, зала 130 на Факултета по химия и фармация на СУ „Св. Климент Охридски“, бул. Джеймс Баучер №1, кв. Лозенец – среща с Ръководството на Гимназията и запознаване с компонентите на балообразуването за различните паралелки.

След приключване на срещата във Факултета по химия и фармация, в сградата на НПМГ, ул. Бигла 52 всички желаещи ще могат да се срещнат с преподаватели по основните профилиращи предмети за  представяне на профилираното обучение:

  • математика: 12 кабинет;
  • информатика и ИТ: 24 кабинет;
  • биология: 20 кабинет;
  • физика: 30 кабинет;
  • химия: 40 и 42 кабинет,
  • география: 25 кабинет

При възникнали допълнителни въпроси, представители на Ръководството ще бъдат на разположение.