За първи път от 10-годишната история на наградите „Джон Атанасов“, връчвани от президента на Република България, са предвидени и две награди за ученици и техните преподаватели.

На 4.10.2012г. г-н Росен Плевнелиев награди Димитър Вулджев от Националната природо-математическа гимназия в София  и Йордан Чапъров от МГ „Атанас Радев“ в Ямбол за постиженията им съответно в областта на информационните технологии и информатиката.

С грамоти „Джон Атанасов“ бяха удостоени и техните ръководители – Диана Попова, Константин Делчев, Николина Николова, Руско и Антон Шикови, и Милослав Средков.

Дванадесетокласникът Димитър Вулджев е участник и победител w множество национални състезания по ИТ – НОИТ, WEBLOZ, Националното състезание по компютърни мрежи, конкурсът „Млади таланти“  и др., първенец на миналогодишното издание на Националната олимпиада по информационни технологии. През изминалата учебна година спечели първо място в категория Моделиране на реални процеси на Международния конкурс Математика и Проектиране (MITE) в Москва, а само преди няколко дни се завърна от Състезанието на Европейския Съюз за млади учени (EUCYS), което се проведе в Братислава.

Митко, гордеем се с теб!

Повече информация за събитието можете да намерите тук

Димитър Вулджев е първият носител на грамота „Джон Атанасов“ за ученици!