По повод публикации в електронни медии относно предполагаема епидемия от хепатит в гимназията пресцентърът на НПМГ е упълномощен да заяви:

  • Към 9 ноември 2012 г., според всички медицински стандарти и класификации, в НПМГ няма епидемия от каквато и да е болест и внушения в тази посока са неоснователни.
  • Възпитаването у нашите ученици на ефективни санитарно-хигиенни навици и насърчаването им към отговорно здравно поведение се прави в НПМГ постояно, а не кампанийно. Ще продължи да се прави и занапред, без да зависи от каквито и да са други събития и/или обстоятелства.
  • По всички въпроси, свързани с НПМГ, прилагаме отговорна, открита и активна информационна политика. За всичко, ставащо в гимназията, информираме обществеността своевременно. На всички въпроси отговаряме изчерпателно и най-често предварително, още преди да ни бъдат зададени.
  • Приветстваме всяка загриженост в медиите за живота, здравето, развитието и успехите на учениците ни и искрено съжаляваме, когато отделни изолирани публикации не покриват най-високите стандарти на журналистическата професия.
Здравната обстановка в НПМГ