obecto

Здравейте!

Ето че дойде нов срок и ние от „Обекто“ сме подготвили още интересни презентации за учениците на НПМГ. Презентациите ще се състоят в кабинет 24 всеки вторник от 14:20 часа.

Темите на презентациите

2 декември 2014: Object-Oriented Programming
9 декември 2014: Object-Oriented Design for Agile teams
16 декември 2014: Design Patterns

16 януари 2015 от 13:30 часа: Бази данни
23 януари 2015 от 14:20 часа: Growth Hacking
27 януари 2015 от 14:20 часа: Ардуино уъркшоп

6 февруари 2015 от 13:30 часа: Въведение в теория на изчислимостта

27 февруари 2015 от 13:30 часа в 24 кабинет: Въведение в дигиталната фотография – една лекция на Стани Милев

Лекторите

Владимир Цветков
Влади е VP Engineering в Обекто. Софтуерен инженер/практик, програмист, занимава се с компютърни науки и е UX design ентусиаст. Силно вярва, че програмните езици са повече от начин да инструктираш хардуера какво да прави. За него те са по-скоро формален начин да изразиш въздействащи идеи.

Валентин Михов
Валентин е програмист с дългогодишен опит, който програмира още преди да може да чете и да пише. Дълги години Валентин е бил в националния отбор по информатика и е печелил златен медал от Балканиадата и сребърен медал от Европейската олимпиада по информатика. Работил е главно в стартиращи компании, като в момента е съосновател в SECLive. Валентин се включва в презентациите в НПМГ като гост-лектор, по покана от Обекто.

Тодор Колев
Тодор е основател на бутиковата софтуерна компания Обекто, която има за клиенти интересни стартиращи компании от цял свят. Той е бивш възпитаник на НПМГ, печелил награди от национални и международни олимпиади по ИТ. Има дълогодишен опит в софтуерната индустрия, като е заемал позиции на developer, system architect, team lead, project manager и CEO. Този разнообразен опит дава познания на Тодор във всеки аспект на разработката на софтуер.

Лино Велев
Лино е бил co-founder на 3 стартъп компании в сферата на мобилните устройства, сигурността и лоялността, последният проект от които е приложението Useful at Night. Активно взима участие в стартъп екосистемата чрез съучередяване на подпомагащи организации и събития. Също така, той е лидер на Lean Camp за България.

Иван Райков
Възпитаник на НПМГ с чувство за хумор и любител на добрата кухня. Обича хардуера и простичките неща в света. Все още търси магията, която вдъхва живот на машините, и от време на време практикува собствена такава. Програмист е в Обекто от 2009 г.

Иван Маринов
Иван Маринов е възпитаник на НПМГ. Професионално се занимава с програмиране от 4 години. През това време завършва с отличие както бакалавърската, така и магистърската си степен във ФМИ на СУ. В момента е докторант към катедра Алгебра.

Още лекции на „ОБЕКТО“ в НПМГ!