Мили ученици!
Уважаеми колеги, родители, гости и приятели на НПМГ!
Отново е 15 септември… – ден на поздравления, трепети и очаквания…
Като и. д. директор на НАЦИОНАЛНА ПРИРОДО-МАТЕМАТИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ“АКАД. ЛЮБОМИР ЧАКАЛОВ”, в този тържествен момент, когато откриваме 2017/ 2018 уч. година искам да се обърна към всички ученици и учители, които имат привилегията да бъдат част от голямото семейство на НПМГ , с поздрав, послание и надежда за една спорна и благодатна година.
Вие, учениците на НПМГ, сте нашата гордост, нашата радост, грижа и отговорност. Приемете предизвикателството да се най- добрите и най – успешните. Учете се, забавляваите се, бъдете себе си и не забравяйте, че зад успеха на един стои екипната работа и усилията на много.
Днес вълнението на новите ученици е двойно, защото те за първи път прекрачват прага на НПМГ- училището, за което са мечтали и преборили се с конкуренцията от хиляди като тях. Скъпи осмокласници, бъдете щастливи, уверени и смели в мечтите и действията си. До вас стоят вашите учители, тези, на които ще се доверявате и които безрезервно и с любов ще ви поведат по пътя на знанието и опита, ще ви държат за ръка в приключението, наречено НПМГ. Ваши спътници и приятели ще бъдат всички момичета и момчета от 9,10, 11и 12 клас, за които приказката НПМГ вече е започнала. Заедно ще творим и дописваме историята на любимото училище.
Уважаеми колеги, учители в НПМГ, поздравявам и вас с настъпването на новата учебна година с учереността, че най- доброто предстои. Вашата безкрайна всеотдайност, висок професионализъм и качествата, които ви правят истински хора, са онези най- важни съставки за благородната ни мисия да възпитаваме и градим достойни личности в съвременното общество и отново вашата отдаденост, трудът и моралът ви определят НПМГ като едно от най- желаните и успешни училища в България.. Благодаря и поклон пред избора ви да бъдете учители!
Скъпи родители, гордейте се, подкрепяйте и се радвайте на децата си. Те го заслужават…
На добър час и нека всички успяваме заедно, здрави и благословени!

Даниела Шошова

Слово на директора на НПМГ по случай откриването на учебната 2017/ 2018г.