Уважаеми  ученици и учители от НПМГ,

            В навечерието на Коледа Ученическият съвет на НПМГ организира благотворителна кампания. Идеята е тази година средствата, които бихме отделили за традиционната размяна на подаръци, да използваме за благотворителна кауза. Свързахме се с Дома за медико-социални грижи за деца „Св.Иван Рилски Чудотворец“ в гр. София, кв. Лозенец, ул. „Мала планина“, № 36. На този дом ученици и учители от НПМГ са помагали и предишни години. В него живеят постоянно 36 болни деца от 0 до 7-годишна възраст. Те се нуждаят от лекарства, бебешки храни и други медицински изделия.

            Можем с децата от Дома да си помогнем взаимно. Ние на тях – да бъдат по-здрави, по-добре нахранени и обгрижвани, по-щастливи. Те на нас – да бъдем по-човечни, по-съпричастни, по-добри. Така ще знаем, че тук някъде, наблизо до нас,   едно болно дете се е почувствало по-добре, защото ние сме помислили за него. А в това е най-големият смисъл на предстоящите празници …а и не само на празниците.

Телефони: 0884889087    0884604958

E-mail:  students_council_npmg@abv.bg

 

Координатори:

Мария Димитрова  от 12 И клас – председател на Ученическия съвет на НПМГ

Никол Неделчева от 10 Б клас – член на Ученическия съвет на НПМГ

Филка Маринова – класен ръководител на 10 Б клас

Деница Кожухарова – класен ръководител на 9 В клас

 

Всички класове, които желаят да се включат в кампанията, до 7.12.2018 г. да се свържат с някои от координаторите с информация за събраните средства и за уточняване какво от необходимите лекарства и консумативи да бъде закупено от съответния клас.

 

Даренията ще се събират на 14.12.2018 г. от 12,30 до 13,30 ч. във фоайето на първия етаж на НПМГ. Ще ги занесем в Дома на 21.12.2018 г.

 

БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИНИЦИАТИВА