Национална природо-математическа гимназия "Акад. Любомир Чакалов"

МОЖЕМ БЕЗ ПОДАРЪЦИ – НЕ МОЖЕМ БЕЗ ДОБРОТА!

Коледната благотворителна кампания в НПМГ, посветена на децата от Дома за медико-социални грижи „Св.Иван Рилски“, завърши. В нея се включиха учениците от класовете 8 Б, 8 В, 8 Д, 8 Ж, 8 З, 8 И, 9 А, 9 Б, 9 В, 9 Г 9 Д,9 Е,10 А,10 Б, 10 В, 10 Д, 10 Ж,10 Е, 11 А, 11 Д, 11 З, 12 А ,12 Б, 12 Г, 12 И. Инициативата се осъществи с подкрепата на ръководството на Гимназията, на много учители и родители. Само за три седмици бяха събрани 3632,26 лв. С тези средства, вместо традиционната размяна на подаръци, помогнахме на деца, които имат нужда от подкрепа, а на себе си дарихме чувството за съпричастност и удовлетворението, че можем да се обединяваме в името на благородни каузи.

            На 20.12.2019 г. ученици и учители от нашето училище посетиха Дома и направиха дарение от лекарства, медицински консумативи, лакомства, плодове, играчки, книжки на стойност 2953,40 лв. С останалите 678,86 лв. след Нова година ще закупим на децата още памперси и плодове. В талисман на кампанията се превърна огромният мечок, облечен с бяла тениска с надпис „НПМГ“, който подарихме на децата. Този „нпмг-еец“ ще бъде нашият постоянен представител при тях. Най-вълнуващият подарък за малчуганите бяха игрите с каките, разговорите и прегръдките, защото най-важното за тези деца е да усетят внимание и топлота, да почувстват, че някой ги обича. Ще продължаваме и занапред да им даряваме радост и подкрепа.

            Благодарим на всички, които се включиха в кампанията. Тя е поредното доказателство, че НПМГ е общност от хора не само с големи способности и постижения, но и с големи сърца!

            ВЕСЕЛА И ДОБРА КОЛЕДА! ЩАСТЛИВА И УСПЕШНА 2019 ГОДИНА!

 

                                                                                  УЧЕНИЧЕСКИ СЪВЕТ НА НПМГ