Ученици от 12 клас на Националната природо-математическа гимназия, Младежка група „Неформални видри“, Дирекция на Природен парк „Врачански Балкан“, Звено младежки дейности към община Враца,  съвместно с всички регионални управления на образованието в страната любезно Ви канят на НФ „Моето зелено бъдеще”. Проектът е класиран на второ място за националния етап на олимпиадата по гражданско образование към МОМН.

„Моето зелено бъдеще“ е иновативна инициатива, свързана с провокиране на интереса на учениците към актуалните екологични проблеми, активното гражданско поведение и отговорността при опазването на околната среда и биологичното разнообразие. Това е първата подобна ученическа инициатива у нас и ние имаме честта да поставим основите на развитието на младежките проекти в национален мащаб. Надяваме се, че първото издание на националния форум е само началото. Уверени сме, че „Моето зелено бъдеще“ ще се утвърди като една добра практика и проект, насърчаващ мисленето и зелените идеи на учениците в гимназиален етап.

Поради големия интерес към форума, крайният срок за изпращане на творби е удължен до 17.04.2019г. За участие във форума ще бъдат допускани творби на ученици между VIII. – XII. клас  в две категории – писмени разработки (есета, стихотворения и разкази) и визуални разработки (снимки, комикси и рисунки). Отличените ученици ще бъдат наградени и поканени за участие във форума, където ще могат да представят своите идеи, както и ще бъдат включени в дискусии в рамките на двата дена в гр. Враца (08-09.06.2019г.)

В инициативата могат да се включат ученици от цялата страна, които трябва да изпратят творбите на my.green.contest@gmail.com. Всички участници ще получат сертификати. За повече информация относно регламента и  провеждането – може да се свържете с Руси Карарусинов (тел.: 0888 77 08 30, my.green.contest@gmail.com. или на: www.fb.me/my.green.contest ).

Приложение: Регламент на форума

Молим да ни подкрепите като споделите събитието и/или участвате в него!

Инициатива „Моето зелено бъдеще“