Национална природо-математическа гимназия "Акад. Любомир Чакалов"

Успехи на ученици от НПМГ в две математически състезания  тази есен

   Още в първия ден от връщането на учениците в класните стаи, пристигнаха и медалите от проведения есенен кръг на международното математическо състезание „Математика без граници“, а те не са никак малко – общо 42 медала , спечелени от 73 наши участници. Най-радостни бяха, разбира се , петокласниците, които можете да видите на снимките.

А ето и резултатите по класове:

V клас – 37 участници – 32 медала, от тях – 6 бронзови, 17 сребърни, 9 златни;

VIII клас – 22 участници – 4 бронзови и 1 сребърен медала;  

IX клас – 5 участници – 3 бронзови медала;

X клас – 4 участници;  

XI клас – 5 участници – 1 сребърен и 1 златен медал.

Златните медали спечелиха: Велина Тодорова, Виктор Кукурешков, Дарина Александрова, Елица Димова, Ливия Лютова, Калоян Каракачанов, Сава Славков, Селена Бухова, Теодора Гончева и Рами Хенауи.

В есенния кръг на „Математика без граници“ са участвали над 18 200 ученици от 23 страни. Участниците от  V клас са 1625, от VIII клас – 359, а от IX- XII клас – 443.

  Отмина и Софийският математически турнир за ученици от II до VII клас, който се проведе онлайн на 6 ноември. Оттам можем да се похвалим с двама ученици от V клас, които постигнаха максималния резултат за състезанието – това са Калоян Каракачанов и Кристиян Кирков от V-Б клас, а Борислава и Таня Бачовски от V-А клас получиха удостоверения за отлично представяне, при общо 252 участници в турнира от V клас в страната.

  Пожелаваме успехи и в следващите състезания!