Национална природо-математическа гимназия "Акад. Любомир Чакалов"

На 18 февруари се навършват 136 години от рождението на нашия патрон – академик Любомир Чакалов. Вече повече от половин век възпитаниците на НПМГ(бивши и настоящи) следват неговия завет: „Човек трябва да работи, трябва да работи с цялата си душа, ум, сърце“ и разнасят славата на любимото ни училище по всички точки на земното кълбо. В резултат на неуморния труд и съвместната работа на учители и ученици през изминалата учебна година завоювахме 11 златни, 11 сребърни и 21 бронзови медала в национални и международни олимпиади и състезания.

 Зрелостници от Випуск 2022 направиха документален филм за Гимназията, който представяме на Вашето внимание. В него се говори за духа на любимото ни училище, за общността, за приятелствата, които се изграждат тук и траят до живот. Всички ние, свързани по един или друг начин с НПМГ, знаем колко много истина има в споделените пред камерата думи, защото се чувстваме по същия начин.

Пожелаваме на бъдещите възпитаници да усетят и преживеят същите емоции и незабравими моменти, а на всички, които вече знаят за какво говорим – пазете и продължавайте традициите на Гимназията, бъдете знаещи, можещи и успяващи.

Честит празник!