Национална природо-математическа гимназия "Акад. Любомир Чакалов"

Успехи на ученици от НПМГ във финала на Международното математическо състезание “Математика без граници“

  От 1 до 5 юли в град Несебър се проведе финалът на международното математическо състезание “Математика без граници“ – 2022, в който участваха 6 ученици от 5 клас и 4 ученици от 8 клас от НПМГ, които спечелиха общо 4 златни , 3 сребърни, 5 бронзови медала и една купа.

В индивидуалното състезание за възрастова група – 5 клас  Велина Тодорова спечели златен медал, Борислава Бачовска, Даниел Христов и Симеон Аспарухов спечелиха сребърни медали , а Теа Тодорова – бронзов медал; за възрастова група – 8 клас Чавдар Георгиев спечели бронзов медал. В отборното състезание за възрастова група – 5 клас Велина Тодорова, Селена Бухова и Симеон Аспарухов завоюваха златни медали , а в отборното състезание за възрастова група – 8 клас Андрея Загорска, Мартин Петров и Чавдар Георгиев получиха бронзови медали. Беше проведено и математическо състезание за решаване на алгебрични уравнения “Лудовико Ферари“, в което участваха Андрея Загорска и Мартин Петров от 8 клас и Мартин се класира на трето място и беше награден с купа. С награда – плакет  беше удостоена госпожа Анелия Гочева – ръководител на групата и учител на учениците от 5 клас, които се завърнаха с 4 златни, 3 сребърни и 1 бронзов медал.

Поздравяваме нашите участници за чудесното представяне и им пожелаваме да работят с ентусиазъм за постигане на нови успехи !