Национална природо-математическа гимназия "Акад. Любомир Чакалов"

Покажи ми смисъла с Режисьор – Александра Георгиева на “Втори национален конкурс за късометражно игрално кино в Стара Загора” спечели НАЙ-ДОБЪР ФИЛМ, НАЙ-ДОБЪР РЕЖИСЬОР, НАЙ-ДОБЪР СЦЕНАРИЙ и НАЙ-ДОБРА ЖЕНСКА РОЛЯ

Здравейте приятели, аз съм Александра или накратко Алекс, а това е първият ми късометражен филм! С него започвам по-сериозната част от моето кинематографско развитие и режисьорска кариера. Имам радостта да споделя и успеха му на “Втори национален конкурс за късометражно игрално кино в Стара Загора”, където филмът получи 4 номинации в следните категории – НАЙ-ДОБЪР ФИЛМ, НАЙ-ДОБЪР РЕЖИСЬОР, НАЙ-ДОБЪР СЦЕНАРИЙ и НАЙ-ДОБРА ЖЕНСКА РОЛЯ. Спечелихме първо място в последната категория, благодарение на невероятната актьорска игра на Ина Галова. Ще се радвам да споделите мнението и впечатленията си 🙂 Можете да ме подкрепите чрез споделяне на филма с приятели и в социалните мрежи, за което ще съм ви изключително благодарна.

Човешките същества са крехки. Не издържат на особено физическо и психическо натоварване. Кажеш ли им лоша дума, тя ще отвори вечна рана… Въпреки това или именно заради него, те допринасят за здравината на отсрещния. Намират смисъл да помагат, лекуват и бленуват с другия… „Покажи ми смисъла“ е история за двама напълно непознати, които преплитат съдбите си по особено необичаен начин. Посредством тефтер те опознават мислите и чувствата си, но не и външния си вид. Докато един ден, крехкостта взима връхна точка и срещата помежду им е единственото решение. Но дали присъствието на непознат е достатъчно да съхрани човешки живот?

Екип:
Режисьор – Александра Георгиева
Сценарист – Александра Георгиева
Оператор – Александра Георгиева
Монтажист – Александра Георгиева
Актьори – Ина Галова и Вяра Маркова
Диктор – Александра Георгиева

С любезното съдействие на музикално студио “Димитър Еленски”

ФИЛМ – ЛИНК: https://youtu.be/y_4hTkKpLAU