Национална природо-математическа гимназия "Акад. Любомир Чакалов"

Златен медал в борба с над 50 участници на VIII Европейска олимпиада по география и бронзов медал отново в голямата възрастова група

Между 24.06 и 30.06.2023 в гр. Белград, Сърбия, се проведе VIII Европейска олимпиада по география. Измежду участващите държави, важно място зае отборът на България. Част от него бяха и възпитаниците на НПМГ “Акад. Любомир Чакалов” – Атанас Иванов и Борис Донков.

Атанас Иванов, който през тази година завърши 12. ж клас, завоюва златен медал в борба с над 50 участници във възрастовата си група и постигна най-доброто представяне за българския отбор в тазгодишната олимпиада.

Борис Донков, също възпитаник на гимназията и ученик в 9. ж клас, взе бронзов медал отново в голямата възрастова група, където участваха утвърдени състезатели в международни състезания по география.

Освен от три на брой теста (писмен, теренен и мултимедиен), олимпиадата включваше и различни дейности, с които състезателите опознаха различните култури на участващите страни, както и на държавата домакин, създадоха приятелства, а и постигнаха завидни успехи.

Поздравяваме участниците за достойното представяне и пожелаваме още участия и успехи в международни олимпиади и състезания!