Отборът по физика на НПМГ по традиция участва в   Пролетното национално състезание по физика. Тази година състезанието се проведе в град Кърджали и нашите ученици отново се представиха много успешно!  Ето и призовите ни места:

Сребърен медал и второ място в страната за Борислава Бачовска от VII а  клас.

III НАГРАДА за Теа Тодорова от VII  б клас. Отборно III МЯСТО за седмокласниците с ръководител госпожа Валентина Маринова.

Филип Алексиев, Атанас Голев и  Елен Елинова  от VIII в клас са отличени с III НАГРАДА. Ръководител на отбора е госпожа Нели Михайлова.

В трета възрастова група – IX клас отличени с II НАГРАДА са учениците от IX в клас Нора Георгиева и Станислав Янков. Отборно III МЯСТО за деветокласниците от НПМГ, техен преподавател е госпожа Светлана Лазарова.

В десети клас Дамян Петров завоюва Бронзов медал и трето място в страната, а Александър Ненов и Ралица Тончева от X в клас са отличени съответно с  I  и III НАГРАДА. В отборното класиране са на  II МЯСТО, а ръководител е господин Съби Теодосиев.

В четвърта възрастова група  Никола Борисов бе отличен с III НАГРАДА, а в отборното класиране  XI клас заеха III МЯСТО. Преподавател на учениците е госпожа Нели Михайлова.

На Специалната тема, съставена по Международната олимпиада по физика Божидар Бозов от XII в е с отличен резултат и III НАГРАДА!

Поздравления за всички участници и техните преподаватели  с пожелания за много бъдещи успехи!

Пролетното национално състезание по физика