Национална природо-математическа гимназия "Акад. Любомир Чакалов"

Нови успехи на наши ученици от V, VI  и VII класна математическия турнир „Акад. К. Попов“, гр. Шумен

От 10 до 12 май ученици от пети, шести и седми клас на НПМГ участваха в традиционния национален математически турнир „Акад. Кирил Попов“ в гр. Шумен, който се състои от две отделни състезания – индивидуално и отборно.

С голяма радост искаме да съобщим, че и в индивидуалното, и в отборното състезание нашите ученици се представиха отлично. Най-малките ни ученици от пети клас ни зарадваха с първо място с максимален резултат от 50 точки на един от отборите – Алекс Парнаров, Владимир Маринов, Ивелина Шилова и Кристофър Акчай.

Отборът на шестокласниците: Даниел Абилаш Али, Лилия Дамгалиева, Ника Атанасова и Христо Ботев се класира на трето място.

Тези два отбора донесоха още две купи за богатата колекция на НПМГ.

 Много се гордеем с индивидуалните постижения двете момичета от седми клас – Зорница Дикова – бронзов медал и най-вече със златния медал на Теа Тодорова, постигнат с максимален резултат от 50 точки.

Браво на всички, които завоюваха награди, и пожелания за нови успехи на всички, които с желание и упоритост се готвят и участват в трудната математическа надпревара на  националните и международни състезания! Поздравления и за преподавателите им – г-жа Ева Димитрова, г-н Тодор Иванов и г-жа Анелия Гочева! Благодарим и за помощта на г-жа Христина Костадинова за осъществяване на пътуването!

Целият отбор на НПМГ
учениците от 5 и 6 клас
5 клас
6 клас
6 клас и г-н Кортезов
Те и Зорница
6 клас и директора, г-н Ушагелов