Последни състезания

За вече осемгодишната история на Националното състезание по компютърни мрежи за ученици Националната природо-математическа гимназия не е пропускала възможността да изпрати свои участници на най-големия форум на ученици-мрежари в страната. В следващите редове ще направим кратка ретроспекция за представянето им.

През 2005-та, при провеждането на първото подобно състезание, в челните редици се класираха Атанас Дюлгеров (5), Владимир Лалов (7) и Димитър Димитров(9).

Отборът на НПМГ - 2006г.

През следващата година Атанас Дюлгеров отново повтори доброто си класиране и също се нареди в челните редици на състезаващите се.

Международно състезание - Кошице

На състезанието, проведено през 2007. година, Димитър Димитровсе класира сред най-добрите трима, и взе

Димитър Димитров и Драгостина Грънчарова

бронзовото отличие. След това, разбира се, му се наложи да замине за Кошице (Словакия), за да представя България в международното състезание.

През 2008-ма година заради структурни промени не успяхме да излъчим добре подготвен отбор. Въпреки това смели ученици не липсваха, и честта на гимназията защитиха Томо Симеонов и Васил Ананиев.

Томо Симеонов

През 2009-та година единственият престрашил се участник отново бе Томо Симеонов, завършил на 18-то място.

През 2010-та година Томо се класира на пето място, което доведе и до участието му в международния кръг на състезанието и доброто му представяне. Бисер Миланов също се представи чудесно, като зае десетата позиция. Макар и състезавайки се под флага на СМГ, трябва да отбележим чудесното представяне и на Калин Колев, който обаче се подготвя в академията в НПМГ.

Запазвайки тенденцията на постепенно и все по-виско класиране, наложено от Томо, през миналите години, състезанието от 2011-та година бе запомнено с четвъртото място на Бисер Миланов, следван плътно от Стефан Николов на пета позиция, постигната след едва няколко месеца обучение. И двама се класираха за международното състезание в Букурещ, от където Стефан донесе 1-во място, извоювано в екип с ученици от ТУЕС.  Чудесно се представиха и Димитър Вулджев и Деница Димитриева, като промяна в  регламента спря Митко от участие и във втория кръг на състезанието.

Отборът-победител - Букурещ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В последното издание на състезанието до момента, провело се през 2012. година, участие взеха цели седем представителя на НПМГ. С добро представяне се регистрираха младите надежди на НПМГ Кирил Кирилов, Христо Желев и Емил Георгиев. Стискаме им палци догодина! А в призовата петица от състезаващи се, НПМГ имаше участници на първо, трето, четвърто и пето място. Представени възходящо това бяха Денислава Шентова (5), Димитър Вулджев (4), Ева Ангелова (3) и като безапелационен победител с убедителна разлика пред догонващите го – Стефан Николов (1). За съжаление през тази година не бе проведен международен кръг, с вече изтърканото оправдание за икономическа криза, но чакаме да видим идната година.

Победителите - 2012 г.

Стискаме палци на всички за още по-добро представяне догодина. Е, за Ева вече няма шанс да бъде участник на ученическото състезание по мрежи, но с пълни сили се включва към инструкторския колектив в гимназията и със сигурност ще предаде отличният си опит както в подготовката в час, така и в подготовката за състезанието.

Какво да чакаме през следващта година? Зависи от всички нас!

Отзиви от минали състезания: