За учебната 2019/2020 година


Учениците на НПМГ „Акад. Любомир Чакалов” се представят отлично на национални и международни олимпиади, състезания и научни конференции в областта на природо-математическите дисциплини, хуманитарните науки, изкуствата и спорта.

 

Последни постижения:


Медали от Жаутиковска олимпиада в Казахстан

На 14.01.2020 г. на софийското летище кацна отбора на НПМГ от Международната Жаутиковска олимпиада в Казахстан.

Отборът на НПМГ беше в състав:

Математика – Матей Петков, Александър Милчев и Руси Шишманов
Информатика – Петър Петров и Георги Балджиев
Физика – Ириней Василев и Явор Йорданов

Носители на медали са:
Явор Йорданов – бронзов медал по Физика, с учител г-жа Жана Кюркчиева
Александър Милчев и Матей Петков – бронзови медали по Математика, с учител г-жа Недялка Димитрова

Учениците се представиха с медали и в състезание по баскетбол!
Поздравяваме учениците и техните учители за успеха!


На 6.12.2019г. отборът на НПМГ по футбол /юноши 11-12 клас/ спечели първо място на Районното първенство по футбол от „Ученически игри“ 2019/2020 година!

Браво!


Стипендии „CLUB CIO”

За осми път Клубът на ИТ мениджърите в България раздаде стипендии „CLUB CIO” на ученици с постижения в областта на точните науки и потенциал в сферата на информационните технологии. Учениците Матей Костадинов Петков 12 а и Явор Мирославов Йорданов от 10 з са сред избраните за тази година. Стипендиите целят да насърчат изявени млади хора към професионална ориентация в областта на приложението на ИТ за целите на бизнеса.


Международното състезание „Математика без граници“

На 28.10.2019 г. в НПМГ се проведе есенния кръг на международното състезание „Математика без граници“. От НПМГ имаше участници в горните две възрастови групи – 8 клас и 9-12 клас. От 8ми клас участваха 7 ученици, като Пламен Донев от 8б клас спечели сребърен медал, а Владислав Тулилов от 8а клас – бронзов. В групата 9-12 клас участваха 35 ученици, като Руси Шишманов от 11в, Петър Петров от 12б, Габриела Цветкова от 11б, Рами Хенауи от 9а, Любо Дилов от 9а, Ивайло Петров от 9б и Велизар Миланов от 11а спечелиха бронзови медали.


STAR и МЛАД #10: Недялка Димитрова и Матей Петков

В съвместната рубрика на Дарик радио и Vivacom „STAR и млад“ ви предствяме  Недялка Димитрова, учител в Националната природо-математическа гимназия, и Матей Петков – 12-класник в НПМГ и златен медалист от Олимпиадата по математическа лингвистика в Южна Корея.

https://darikradio.bg/star-i-mlad-10-nedalka-dimitrova-i-matei-petkov.html


Национално есенно състезание по физика

В периода 08-10.11.2019 г. в гр. Велико Търново се проведе Национално есенно състезание по физика. Учениците от НПМГ завоюваха бронзов медал, две първи, три втори и една трета награда. Явор Йорданов от 10 З клас завоюва бронзовия медал на специална тема.


Световно първенство по карате Карлови Вари, Чехия!

Категория 16-17 г. КАТА.
Иван Георгиев Лозанов – 10е клас, първо място, златен медал
 

Национално състезание по чужди езици и комуникативни умения „Аз мога –м тук и сега“

На петото Национално състезание по чужди езици и комуникативни умения „Аз мога –м тук и сега“, проведено от 8 до 10 ноември в град Девин, учениците на НПМГ отново показаха, че знаят и могат, като завоюваха златен и сребърен медал в най-оспорваната категория 9-10 клас. За втора поредна година Анна Павлова от 10ж клас зае второто място, а Явор Апостолов от 10а зае първото. Останалите ни ученици също се представиха достойно: Мартина Димитрова от 10в стана четвърта, а Йова Митова от 10и – пета. В категорията 11-12 клас и тримата ни участници попаднаха сред най-добрите: пето място за Васил Антонов от 12а и девето за Асен Лагадинов от 11в. С всяка изминала година състезанието става все по-популярно, броят на участниците се увеличава и конкуренцията е сериозна. Гордеем се с нашите ученици и им пожелаваме още много успехи.


….

 


Ето някои от постиженията и успехите на нашите ученици: